منوی سایت
مروری بر گذشته

روش های تشخیص زعفران تقلبی

قیمت بالای زعفران باعث شده تا در بازار تقلب‌های زیادی شود، این تقلب‌ها اکثرا شامل افزودن مواد گیاهی و شیمیایی مشابه زعفران است.، برای تشخیص این تقلب‌ها روش‌های مختلفی وجود دارد.

زعفران از قسمت انتهایی خامه گل آن تهیه می‌شود، که معمولا رنگ آن زرد، قرمز ارغوانی و قرمز نارنجی است، و به راحتی از پرچم جدا می‌شوند، بهترین نوع زعفران، زعفرانی است که به آن دختر پیچ می‌گویند، یعنی صددرصد طبیعی است و مانند رشته‌ای نخ قرمز است که پایین آن سفید و نیمه بالای آن قرمز است.

برای تقلب در زعفران از پرچم گیاه گلرنگ و گیاهان مشابه آن استفاده می‌کنند، و آن را با زعفران مخلوط می‌کنند، یکی از مهم ترین تقلبی که به جای زعفران اصلی صورت می‌گیرد، همین گیاه گلرنگ است که شباهت زیادی به زعفران دارد، و می‌تواند رنگ زرد ایجاد کند، در بعضی موارد هم از ریشه های اطراف ذرت یا بلال استفاده می کنند، و آن را با رنگ های مصنوعی متمایل به رنگ زعفران رنگ می‌کنند، در این تقلب چون ریشه بلال صاف است و پرچم زعفران انحنا دارد به تشخیص تقلبی بودن آن کمک می‌کند.

 

روش های تشخیص زعفران تقلبی

روش‌های مختلفی برای تشخیص زعفران تقلبی وجود دارد که به چند مورد آن اشاره می کنیم:

اگر تارهای زعفران را بین کاغذ یا روزنامه بگذارید و فشار دهید نباید لکه چربی از آن باقی بماند.

زعفران طبیعی دارای رنگ قرمز روشن است، و طعمی مطبوع و کمی تلخ و بوی تندی دارد.

زعفران در اسید سولفوریک غلیظ رنگ آبی تولید می کند که به تدریج به بنفش، قرمز گیلاسی و در آخر به قهوه ای تبدیل می‌شود.

با اضافه کردن مقدار 50 میلی لیتر کلروفرم به مقداری از زعفران محلول کلروفرم تقریبا بی رنگ خواهد شد، در حالی که ایجاد رنگ زرد نشانگر وجود گل های دارای رنگ کاروتنوئیدی، میوه کاپسیلوم و یا رنگ های آنیلین است.

قابل ذکر است مواردی را که به آن اشاره کردیم جهت تشخیص مقدماتی بوده و شناسایی کامل زعفران با روش های آزمایشگاهی دقیق و توسط آزمایشگاه های مجاز و مجهز انجام می شود، که با دستگاه‌های اندازه‌گیری دقیق از جمله اسپکتروفتومتر صورت می گیرد.

لینک های جذاب
وبگـــردی
نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.




مطالب پر بیننده
تبلیغات متنی
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :)
مطالب پر بیننده
X nex1network